Småland Adventure Race

FAQ

Uppdaterad: 2023-10-10

Det finns oändligt många olika frågor när det kommer till adventure racing och ingen fråga är dum. Ställ en fråga till oss, och berör den andra så lägger vi upp den här.

Kan man hyra kajak av er?
– Ja! I samarbete med Team Jokab kan ni hyra stabila och pålitliga dubbelkajaker för 800 kr under tävlingen. Boka genom menyn eller klicka här.

Kan man hyra cykel av er?
– I dagsläget har vi inte någon möjlighet att erbjuda cykeluthyrning. Vi vet att det finns lokala aktörer som hyr ut men på grund av begränsad kvantitet har vi inte kunnat komma fram till något samarbete.

Kan man anmäla sig som funktionär?
– Absolut! Det kommer finnas massor med arbetsuppgifter så jag tror inte vi kan bli för många funktionärer. Kontakt oss så kommer vi fram till något.

Vad händer om vi inte kan fullfölja loppet?
– Minst två personer i laget måste fullfölja loppet för att ni ska få ett resultat. Kan en person inte fullfölja loppet får laget ett 30 minuters straff som ska sittas av vid en kommande Transition Area enligt order från funktionär. Om laget bryter tävlingen behöver ni ringa tävlingsledare. Då kan ett beslut tas om ni behöver skjuts tillbaka till målområdet eller om ni kan ta er tillbaka på egen hand.

Behöver laget ha egen klätterutrustning och säkra själva?
– Nej.

Kommer vi bli blöta under tävlingen?
– Mest troligt kommer ni att bli blöta på ett eller annat sätt. Vi kommer dock ha respekt för eventuellt dåligt väder. Vi vill inte ha lag som bryter på grund av kyla.

Hur gör jag om jag söker lagkamrater?
– Varje lag består av 2-4 personer och för att tillhöra tävlingsklass behöver lagen ha minst en man och en kvinna. Om du söker ett lag, eller ert lag söker en lagkamrat, är ni välkomna att kontakta tävlingsledningen. Ett annat alternativ, som kanske kan ge mer effekt, är att skriva på facebooksidan Svensk Multisport.

Måste man ha med egen SUP?
– Vi får låna Stand-Up-Paddleboards ifrån Kona Sports. Dock har vi märkt att intresset för tävlingen är större än antalet lånade brädor. Så om ni har egna så ta gärna med dem till tävlingen! Tänk på att meddela detta till tävlingsledningen.